Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
ensonhaber.com

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Hükümet, IŞİD'e karşı hiç operasyon yapmadı" açıklamasına karşın, Bülent Arınç'tan yanıt geldi. Arınç, son 6 ayda yapılan operasyonlarda IŞİD ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 600 kişiden 102'sinin tutuklandığını belirtti. İşte Arınç'ın o açıklaması:

600 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 102'Sİ TUTUKLANDI

"Resmi Gazete'nin 10 Ekim 2013 tarihindeki nüshasında IŞİD'in açıkça anıldığı bir terör örgütü olarak listeye alındığı ortadadır. Biz DAEŞ'i, Türkiye'de konuşulmazken bile terör örgütleri listesine aldık. Hemen hemen her gün DAEŞ'le bağlantısı olduğu düşünülenlere karşı operasyonlar kapsamında tutuklamalar olmuştur. Bunun dışında bütün çalışmalarımı İçişleri Bakanlığımız sürdürmektedir. Son 6 ayda DAEş ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 600 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 102'si tutuklandı. DAEŞ'e karşı en baştan bu yana hükümetimiz büyük operasyonların içerisindedir."

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama VİDEO

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Arınç'ın açıklamasından satır başları:

SINIR GÜVENLİĞİ

"Suruç'taki saldırıda, Adıyaman'da ve bugün Şanlıurfa'da evlerinde şehit edilen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör örgütünün, terör suçudur. Bunu yapanlar karşılığını göreceklerdir. Ana gündem maddesi sınır güvenliği Ana gündemde Milli Savunma Bakanımız bir sunum yaptı. Sınır fiziki güvenlik sistemi konulu. Sınırda tedbirlere ilave olarak neler yapıldı ve neler yapılacak bunlar anlatıldı sunumla. 3 bin kilometreye yakın kara sınırımız var. Suriye ve Irak sınırlarımızın yarısını kapsıyor. Diğer ülkelerle olan sınırlarımızda güvenlik tehlikesi yok.

FİZİKİ ENGELLER TERÖRİSTLER İÇİN ALINACAKTIR

Ama Suriye'deki olaylara ilişkin entegre güvenlik sistemi sunumda dinlemiş olduk. Önemli olan DEAŞ'e karşı önlemlerdir. Sınır güvenlik sistemi kurulacaktır. Sivil uçak üretimi Türkiye'de sivil uçak üretimi konusunda Bakanlar Kurulu'na bilgi verildi. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda bilgilendirme yapıldı. Risk sıralaması kaçakçılar, sığınmacılar ve teröristlere yönelik risk sırası var sınırlarda. İnsani amaçlı geçişleri kolaylaştırabilecek bir çalışma gerektiği ortaya çıktı. Fiziki engeller teröristler için alınacaktır.

SAYIN BAŞBAKANIMIZIN TALİMATLARI OLDU

Sayın Başbakanımız, geçtiğimiz günlerdeki ziyaretleri konusunda bilgi verdi. Bakan arkadaşlarımız da ayrıca bilgiler sundular. Giriş-çıkışların yapılabileceği sınır noktalarını tespit ettik. Ayrıntılı incelemeler yapılmıştır. Teknik konularda. Bu duvarlar örmek demek değildir. Teröristlere ve kaçakçılara engel olacak bir sistemi düşünmüşler. ASELSAN'ın da bulunduğu mükemmel bir proje hazırlanmış. Devam etmesi uygun görüldü. Sayın Başbakanımızın talimatları oldu.

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

TÜRKİYE'NİN TUTUMU BELLİDİR

Suriye ve Irak'taki olaylarla ilgili olaylara karşı Türkiye'nin tutumu bellidir. Geçmişten beri tavrımızın doğruluğu her gün ortaya çıkıyor. Maalesef algı operasyonu var. Bir takım insanlar yalanları 40 defa söyleyince neredeyse inandırmaya çalışıyorlar. DAEŞ'e karşı Türkiye yeterli mücadeleyi yapmıyor algısı oluşturulmaya çalışıyor. Bu alçaktır. DAEŞ'i Türkiye lanetlemiştir. Ülkemiz mücadelesinde kararlıdır. Kendisine mensup savaşçıların sayısının arttığını görüyoruz. 60'ın üzerindeki ülke ve kuruluş uluslararası koalisyonda DAEŞ'e karşı birleşmiştir. Türkiye de bu uluslararası koalisyona destek sağlamaktadır. DAEŞ'e karşı Hükümetimizin yapmış olduğu faaliyetler önemlidir.

CHP İLE YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ

Seçim sonuçları açıklandığı andan itibaren pozitif bir çalışma yürüttüğümüzü görebilirsiniz. Önceliğimiz hükümet kurmaktır. Biz maceraperest değiliz. CHP ile tekrar toplantı yapacağız."

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama